Buna göre, bugünden itibaren karlı ve aşırı soğuk hava etkisi altına girecek olan Bursa’da gün içerisinde sıcaklık en yüksek 12 derece. Akşam saatlerinden itibaren yer yer etkili olmaya başlayan sağanak yağış gece saatlerinden itibaren yerini kara bırakırken, önümüzdeki günlerde termometreler 0 derecenin üzerine çıkamayacak.

Bursa’ya bugünden itibaren aşırı soğuklar geliyor. Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Bursa Valiliği’nin de yaptığı uyarılara göre önümüzdeki haftaya kadar etkili olacak olan kar yağışıyla birlikte dondurucu soğuklar şehre hakim olacak.

Bugün için yapılan tahminlere sabah saatlerinde 2 derecenin ölçüldüğü Bursa’da gün içerisinde en yüksek sıcaklık 12 derece.

Öğle saatlerinden itibaren şehrin bazı kesimlerinde yer yer hafif yağış geçişleri yüzünü gösterirken, geceye doğru karla karışık yağışın etkili olmasıyla termometreler 3 dereceye kadar geriliyor.

Gece saatlerinden itibaren yüzünü gösterecek olan kar yağışıyla birlikte Bursa’da sıcaklıklarda büyük düşüş yaşanacak.

AŞIRI SOĞUKLAR GELİYOR, KAR ETKİLİ OLACAK

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Bursa’da gece saatlerinden itibaren kuvvetli soğuk hava ve kar yağışı etkili olacak.

Yarın için (Cumartesi) yapılan tahminlere göre, şehir genelinde yoğun kar yağışının görüşeceği ifade edilirken, termometreler eksi 1 dereceye kadar geriliyor ve gün içerisinde en yüksek sıcaklık 2 derece oluyor. 

Kar yağışının yer yer devam edeceği Pazar gününde ise termometreler günün ilk saatlerinde eksi 5 dereceleri görürken gün içerisinde ise 0 derecenin üzerine çıkamıyor.

Pazartesi günü dondurucu soğuklar etkili olmaya devam ederken, sıcaklık eksi 6 dereceleri görüyor. Gün içerisinde ise kar yağışıyla birlikte sıcaklık yine 0 dereceden yukarısını görmüyor.

Salı günü için de kar yağışının devam edeceğini bildiren meteoroloji, Burda genelinde termometrelerin en düşük  eksi 5, en yüksek 0 dereceyi göstereceğini bildirdi.