Koronavirüsün yayılımını önlemek için dezenfeksiyon çalışmaları başta olmak üzere, maske dağıtımı, salgından etkilenen vatandaşlara sıcak yemek, erzak ve pazar ihtiyaçlarının temini noktasında yoğun bir çaba harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte yol yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Bu süreçte yıllardır bakımı yapılamayan ana caddelere adeta hayat verdi. Yeni tip koronavirüs (covid-19) sürecinde  Bursa'da sokağa çıkma yasağı uygulamalarında yaklaşık 28 kilometrelik güzergahta 80 bin ton asfalt dökerek ana arterleri sıfırdan düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, normalleşme öncesi uygulanan son sokağa çıkma kısıtlaması çerçevesinde de Bursa'nın birçok noktasında köprülü kavşaklardaki köprü birleşim noktalarının bakımını da yapıyor.

Normal zamanda trafik yoğunluğu nedeniyle yol yapım çalışmalarının mümkün olmadığı tüm ana arterlerde başlattığı asfaltlama çalışmalarıyla yolları vatandaşlar için daha konforlu hale getirdi. Yaklaşık iki ay içerisinde Mudanya yolu, T1, T3 tramvay hatları, Setbaşı, Yeşil, Namazgah, İpekçilik ile Gökdere - Acemler arasında yıllardır bakımları yapılamayan yollar sıfırdan yenilendi. Peki Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi sürecinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Bursalı vatandaşlar ne düşünüyor?