Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü yaptığı açıklamayla birlikte binde 49, 78'lik oranla sarı renkle orta riskli iller arasına giren Bursa'da kontrollü normalleşme başladı.

4 ay boyunca evde kalan ve kurallara uyan Bursalılar, baharın gelmesiyle birlikte güneşli havanın tadını çıkarttı. Bursalıların bu sefer üç ana kural olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu görüldü. Son 4 aydır kapalı olan işletme sahipleri ise yüksek derecede zarar ettiklerini ve bu yeni kontrollü normalleşmeyle birlikte yeniden yüzlerinin güldüğünü belirtti. Kozahan ile Bursa sokakları 4 ay sonunda vatandaşların oluşturduğu renkli görüntülere sahne oldu. O anlar drone ile havadan görüntülendi.


Kozahan Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Şentürk, ''Bursa'mız sarı renkle birlikte kontrollü normalleşmeye geçince tabii biz de mutlu olduk. Kafelerimiz akşam 19.00'a kadar açık. Burada çay bahçeleri ile dükkânlar birbirini tamamlayan unsurlar. Buraya gelen misafirlerimiz çay ve kahve içerken buranın atmosferini soluyor. Tabii diğer yandan da yukarıdaki dükkânlarımızda alışveriş yapma imkânı buluyor. Alışverişe gelenler burada yorulup çay ve kahve içiyorlar. Bu tabloya bakınca yüzümüz gülüyor. Bu durumun daha iyiye gitmesi için maske, mesafe ve temizlik kurallarını sürdürmemiz gerekiyor. Fakat benim gördüğüm, 4 ay sonunda Bursalıların kurallara uyduğunu söyleyebilirim. Artık herkes daha dikkatli'' dedi.


Güneşli havanın tadını Kozahan'da çıkartan vatandaşlardan Meral Kara ise, ''Bu sefer herkes daha kontrollü gibi. Evet kalabalık var, lakin herkes maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyuyor. Umarım bundan sonra da bu şekilde devam eder. Umarım artık iş yerleri kapanmaz. Herkes ekmeğinin peşinde. Mutlu ve mesut şekilde koranavirüstn kurtuluruz'' dedi.

Bursa'da kontrollü normalleşmeyle birlikte başta Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de denetim ve kontrollerini arttırdı. Kontrollü normalleşmeyle birlikte Bursa'nın tarihi cadde ve sokakları, kafeler, restoran ve AVM'ler insanlarla dolup taştı. Temizlik kurallarına daha çok uyulduğu görüldü.