Geçenlerde Bursa’daki ilçelerden birine gittim. Birkaç farklı noktada işim vardı. Gerçekten çok ilginç bir şekilde gittiğim ilçenin neresi olduğunu bilmeme rağmen, “Nasıl yani ya burası nasıl bu kadar değişmiş olabilir” diye kendi kendime düşündüm.

Çünkü sanki başka bir şehirde başka bir ilçeye gitmişim gibi bir hissiyata kapıldım. Gerçekten değişimden ve gelişimden çok etkilendim.

Sonra bir de gece gelip ilçede dolaşayım istedim. Öyle de de yaptım. Gece çok daha etkileyiciydi. İlçenin girişindeki kavşak, ışıklandırma, yolların asfaltlanmış olması. Dış cephelerin yapılmış olması gerçekten ilçeye inanılmaz bir hava katmış.

Tam anlamıyla bir şehir hüviyetine bürünmüş. Yeni yapılaşmanın şehirleşmeye kattığı değerle birlikte, ilçede yapılanlar Bursa’nın doğusunda bambaşka bir şehir ortaya çıkarmış.

Tabi ki Kestel’den söz ediyorum. Abarttığımı düşünen varsa, gidip ilçedeki gelişimi gözlemleyebilir. Eminim bana az bile yazmışsın diyecekler. Çünkü Kestel 2019 seçimlerinden sonra birçok dezavantajına rağmen, inanılmaz gelişmiş. Tabi her zaman gidemediğimiz için anbean gelişmeleri ve çalışmaları duysak da görüp takip edemiyoruz. Ama gidip görünce katkı koyanları tebrik etmek gerekiyor. Kestelliler biliyor zaten. Ama bilmeyenler için söyleyeyim. Kestel’in harika bir belediye başkanı var.

Önder Tanır beyefendiden bahsediyorum. Teşekkür ediyorum. AK Partili ya bir başka partili olup olmaması çok önemli değil. Zaten o kısmı beni çok da ilgilendirmiyor. Ben şehirdeki gelişimi ve değişimi gördüm. Bilmeyenler için söylüyorum. Önder Tanır bey, aslında mimar. Yani başkan olmadan önce bu mesleği icra ediyordu. Ancak başkan olduktan sonra da bu mesleği icra etmeye devam etmiş. Ve Bursa’nın doğusunda inci gibi bir kent oluşturmuş.

Ki bildiğim kadarıyla Kestel daha birçok proje de yapım aşamasında. Büyükşehir Belediyesi’nin de birçok projede Kestel’e destek sağladığını da özellikle belirtmekte fayda var. Çünkü Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan birçok projenin açılışına bizatihi kendim de katılmıştım. Şimdi Büyükşehir’in sağladığı avantajlardan en iyi şekilde yararlanan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır bey, ilçe olarak kendileri de doğru çalışmalar yapınca ortaya böyle bir sonuç çıkmış. Tebrikler…