Türkiye’nin başlıca 5 büyük kentinde belediyelerce üretilen ‘halk ekmek’ anketi hakkında yürütülen anket, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BESAŞ’ı en ön sırada gösterdi.

Özel araştırma şirketi Areda Piar, 5 büyük ilde 5 bin 120 kişinin katılımıyla ‘Halk Ekmek Araştırması’ gerçekleştirdi.

Toplumsal düşünce, talep, fiyat ve beğeni gibi farklı başlıkların altında yürütülen çalışmanın geneli itibariyle ‘Güven-Beğeni-Sadakat’ (GBS) skoru çıkarıldı.

Bu doğrultuda…
Bursa’nın halk ekmeğinin skoru, 85.2 olarak ‘en yüksek’ gerçekleşti ve ilk sırada yer aldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi için 82, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için 81.6, Antalya Büyükşehir Belediyesi için 81.2 ve İzmir Büyükşehir Belediyesi için 76.1 skorları ortaya çıktı.

Halk ekmeği memnuniyetle tükettiklerini ifade edenlerin oranı, %22.5 olarak, en fazlasıyla Bursa’da saptandı.

Fiyat ve has tat nedenleriyle tercihte bulunanlar da, en fazlasıyla Bursa’da %25.3 oranıyla dikkati çekiyor.

Farklı türler ve içerikli ekmekler ile süt ve ürünlerini de çeşitliliğine katan BESAŞ, yerel yönetimin bu alanında, en önde gelen konumu elde etti.

Alışverişte;

Günümüz koşulları önemseniyor.

BESAŞ, hem kurumsal internet sitesinden hem de yaygın bir ‘e-ticaret’ sitesiyle satışlarına canlılık da kazanadırıyor.

Kurumsal internet sitesi aracılığıyla ‘Sanal Büfe’ uygulamasında, 75 TL ve üzerine kargo ücreti alınmazken, Trendyol.com’la da sipariş alınıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her fırsatta BESAŞ’la ekonomik, kaliteli temel gıda hizmeti sağladıklarını söylüyor.

BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen de, toplumsal talep ve önerilerle de bearber, AR-GE çalışmalarıyla sofralara katkıyı çeşitlendirdiklerini belirtiyor.