Koronavirüs salgını kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına bayramda da devam edilecek. Bir süredir kademeli olarak ilk önce 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta, ardından 24 büyükşehir ve son olarak da 15 büyükşehir de uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, bayramda tüm Türkiye’de uygulanacak.

4 gün boyunca sürecek kısıtlama 22 Mayıs Cuma gecesinden 26 Mayıs Salı gecesi 00.00’a kadar devam edecek. Marketler, bakkallar ve bazı işletmeler ise bayramdaki yasakta bazı günler açık olacak. Fırın, pastane ve tatlıcılar ise kısıtlama uygulanan günlerin tamamında hizmet verebilecek.
Arife günü de dahil olmak üzere 3 günlük Ramazan Bayramı’nı da kapsayan kısıtlamaya vatandaşlar “sağlık için evlerimizde kalalım” çağısında bulundu. 
Pandemi nedeniyle ülke genelinde bayram coşkusu bu kez evlerde kutlanacak. Sevdikleriyle bayramlaşmak isteyenler ise telefon, bilgisayar ve tabletler aracılığıyla görüşebilecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının neticesinde günden güne iyileşen vaka sayılarının artmasıyla, bayramı evlerinde geçirecek olmalarına rağmen vatandaşın yüzü gülüyor.

Sosyal TV bayram kısıtaması öncesinde bursa sokaklarındaydı.