Öncelikle 2021 yılının tüm insanlığa güzellikler getirmesini dileyelim.
Yeni yıl, yeni başlangıçlara vesile olur inşallah.
Bu yıl, görünür görünmez bütün maskelerin düşmesini de dileyelim.
Hatta, gerçek niyetleri gizleyen sahte yüzlerin hayatımızdan çıkıp gitmesini umalım.
Yeni yıl ile ilgili temennilerimiz sunduğumuza göre, asıl konumuza başlayabiliriz.
***
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) 1990’lı yılarda Türkiye Spor Yazarları Derneği’ne (TSYD) alternatif olarak kurulmuş ve kısa sürede çok sayıda şubeye ulaşmıştı. Ancak hiçbir zaman TSYD’nin alternatifi olamadı. Muhtemelen Federasyonlar iki dernekle birden uğraşmak istemediler. 
Neyse bu konu ayrı bir tartıişa konusu ama ASGD'yi gündeme bunu için getirmedim. Derneğin kullandığı tesisten neden tahliye edildiğini anlatacağım.
Bir bardak suda fırtına kopartmaya kalkanların foyalarını dökelim ortaya.
ASGD Genel Merkezi’nin Bursa Kültürpark girişinde Spor Genel Müdürlüğü’ne ait yaklaşık 1 dönümlük arazide sosyal tesisi vardı. Vardı diyorum çünkü Spor Genel Müdürlüğü bir süre önce biten sözleşmeyi yenilemediği için ASGD tahliye edildi. Bu karar sonrasında, aynı zamanda İYİ Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı olan ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan bir kınama açıklaması yaptı. Ancak ilginçtir, İbrahim Erdoğan yaptığı açıklamada Spor Genel Müdürlüğü’ne tek kelime etmezken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı yerden yere vurdu!
Bu açıklamayı referans alan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’da konuyu iyice anlamadan, kimseleri dinlemeden, araştırma zahmetine girmeden TBMM gündemine taşıdı. Gündem dışı olarak koltuğundan dahi kalkmadan, dostlar alışverişte görsün misali yaptığı konuşmada, kargaları bile güldürmeyi göze alarak, tesis sanki Bursa Büyükşehir Belediyesi’ninmiş algısı oluşturmaya kalktı. Konuya bodoslama dalan İYİ Parti Bursa il Başkanı Selçuk Türkoğlu ve CHP Bursa il Başkanı İsmet Karaca’da aynı hatayı yaptılar.
Hepsinin odağında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş vardı.
Yahu Spor Genel Müdürlüğü’ne ait olan bir tesisten yapılan tahliyenin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ne ilgisi var.
Başınıza taş düşse, suçlu olarak Alinur Aktaş’ı ilan ereceksiniz, pes doğrusu.
ASGD sözleşmeyi Spor Genel Müdürlüğü adına Gençlik ve Spor Bursa il Müdürlüğü ile yapıyor, kiralar bu kurumun hesabına ödeniyor.
ASGD’nin 3 yıllık sözleşme süresi bitiyor. Spor Genel Müdürlüğü bu kez sözleşmeyi uzatmıyor ve ASGD’yi tahliye ediyor. Olan biten bu. ASGD’nin bir hakkı varsa (ki bence yok) başvuracakları tek adres Spor Genel Müdürlüğü’dür.
ASGD Genel Başkanı ne yapıyor?
Ne yapacak, olayla hiç ilgisi olmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı kınıyor.
Çok komik.
İşte bu yüzden ASGD’nin kınamasını okuyunca yüksek sesle güldüm.
Oysa İbrahim Erdoğan toy bir gazeteci değil. 1991 yılında Olay Gazetesi’nde birlikte çalıştık. Ben muhabirdim, İbrahim Erdoğan’da Yeşim Doğan ile birlikte Yazı İşleri Müdürümüzdü. Benimle aynı okuldan (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi) mezun olduğu için İbrahim Erdoğan’ı sever, sayarım. Mesela yıllar önce Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne Başkan adayı olduğunda listesine Olay Gazetesi'nden yazacak kimseyi bulamamıştı. Seçimi kaybedeceği belliydi. Buna rağmen listesine Olay Gazetesi'ni temsilen benim adımı yazdığında ‘peki’ dedim. Oysa rakibi Nuri Kolaylı’yı da çok severim. İbrahim Erdoğan sırf çıktığı yolda kendisini yalnız hissetmesin diye, yanında saf tuttum. Özetle, İbrahim Erdoğan’ı eskiden beri tanır, sever, sayarım ve ağabey derim. Ancak bir yere kadar. Bir yerden sonrasında iş değişir.
Nerede mi değişir?
Anlatalım o halde.
İbrahim Erdoğan, Ömer Aydoğdu ve Yüksel Baysal 2019 yılında Balkan turu düzenlemişlerdi. Ancak bu ticari geziye yerel yönetimleri sponsor yapmaya kalkmaları, yetmiyormuş gibi gazetecilikle hiç ilgisi olmayan 37 kişi için Valilikten gri pasaport almaya kalkmaları büyük bir skandaldı.
Tüm bunları ASGD’yi kullanarak yapmaya kalkmaları ise affedilemez.
O gün bu hatalrını yazıp kendilerini uyarmıştık. Ama bu acı olaydan hiç ders almamışlar. Çünkü yine aynı ekip başka bir skandala daha imza atmışlar.
Ne mi yapmışlar?
Anlatalım.
ASGD’nin Genel Başkan Yardımcılarından Ömer Aydoğdu’nun Cep Televizyonu adlı işletmesi derneğin lokalini uzunca bir süre bedava kullanmış. Hem de kullandığı ofislerin ısıtma, elektrik ve su giderlerini de lokali işleten kişiye ödetmiş. Bu iddianın sahibi, lokalin sosyal tesisini işleten Murat Taşçı. Taşçı, ASGD yönetimi ile mahkemelik olmuş. Bizde bunları gazeteci Erdal Şahan’ın sosyal medya hesabından ASGD hakkında yaptığı paylaşım sayesinde öğrendik.
Dahası o paylaşımda dudaklarımızı uçuklatan başka şeylerde öğrendik. Meğer ASGD, Spor Genel Müdürlüğü ile sözleşme süreleri 3 yıl olduğu ve aynı sözleşmede başka kimseye kiralayamayacakları açıkça yazdığı halde, 5 yıllığına başka birine kiralamış tesisi. Erdal Şahan’ın sosyal medya hesabında yazdığına göre de, kira bedelinin bir kısmını fatura karşılığında değil de, bağış makbuzu ile tahsil etmişler. 
O zaman şimdi biz şu soruları soralım.
1- ASGD’yi Spor Genel Müdürlüğü tahliye ettiği halde, neden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tahliye etmiş algısı oluşturuyorsunuz?
2-Neden kira için fatura kesmeyip, devletin alacağı vergiye göz koyuyorsunuz?
3-Genel Başkan Yardımcnıza ait olan özel bir şirketi 16 ay süreyle bedavaya neden dernek tesisinde ağırlıyorsunuz, yetmezmiş gibi ısıtma, elektrik su ve telefon faturalarını müstecire ödetiyorsunuz?
4- Bursa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile imzaladığınız protokolün 6. Maddesinde açıkça belirtildiği halde, tesisi neden başka birine kiralıyorsunuz?
Kestane kebap sorduğum sorulara çok acele cevap.
Yeri geldi şunları da yazayım.

İbrahim Erdoğan, Yüksel Baysal ve Ömer Aydoğdu spor konusunda uzmanlaşan gazeteciler değildir. Futbol dâhil sporun çoğu branşında bilgileri yetersizdir. Buna rağmen ASGD’nin Genel Başkanlığı ve yardımcılıklarını neden yaptıklarını anlamıyorum. Oysa bu konularda bilgi sahibi olan genç kuşaktan nice gazeteci var. Tüm koltukları doldurmak yerine keşke yardımcılıklarda gençler olsaydı ya.
Bir diğer yadırgadığım konu da, İbrahim Erdoğan’ın ASGD Genel Başkanı olarak bir siyasi partide başkan yardımcısı olmasıdır. İlla siyaset yapacaksa doğru olan ASGD Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesidir.