AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, dün Türkiye genelinde düzenlenen programlarla anılan İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i anlamanın onun ve ecdadın gösterdiği yolda gece gündüz çalışarak, Türkiye’yi hak ettiği gibi güçlü geleceğine taşımak demek olduğunu vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak adına yapılan her etkinlikte aslında onu anlamaya çalışmanın önemli olduğunu belirten Davut Gürkan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinde, düşüncelerinde laf değil icraat üretme hedefi vardır. Her kademeden Türkiye sevdalısı AK Partililer olarak bizim de yaptığımız sadece budur. Bu nedenle rahatlıkla söylüyoruz ki; Atatürk’ün bölgemizi ve dünyayı kucaklayan siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri mirasına sahip çıkan birisi varsa o da biziz, o da AK Parti’dir” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk Kitabı’nda da hedef olarak gösterdiği gibi Türkiye’yi dünyanın en mamur ve medeni memleketler seviyesine çıkartmak için çalıştıklarını ifade eden Gürkan, şunları söyledi:

“Bunun için eğitimden sağlığa, güvenlikten teknolojiye kadar her alanda kurduğumuz sağlam altyapı üzerinde, siyasi ve ekonomik gücü ile dünyada iddia sahibi bir Türkiye ve yatırımlarıyla örnek bir Bursa inşa etmenin gayreti içindeyiz. Bu nedenle 3 düsturumuz oldu her zaman. “Düşün, planla ve uygula”. Yanı çalış, daha çok çalış ve daha da çok çalış. Bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda hangi yatırım yapılması gerekiyorsa yapmayı, hangi adım atılması gerekiyorsa atmayı, kiminle mücadele edilmesi gerekiyorsa mücadele etmeyi sürdürdük ve sürdüreceğiz. Şehrimizi 2023 hedeflerine mutlaka ulaştıracak, 2053 vizyonlarını bizden sonraki nesillere gururla emanet edeceğiz.”