Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Twitter’daki hesabından “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi öncülüğünde deniz kirliliğine karşı başlattığımız çalışmalar, dilerim önümüzdeki günlerde daha kalıcı çözümler için herkese örnek olur. Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm belediyeler bir araya gelerek ortak çözüm üretmeliyiz” ifadelerini kullanarak çalışmaların görüntülerini sosyal medyan paylaştı. Ancak yapılan paylaşımlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı temizleme çalışmalarının yok sayılınca Başkan Alinur Aktaş yine sosyal medya hesabından yanıt verdi.
Başkan Aktaş, Hayri Türkyılmaz tarafından paylaşılan gönderiyi alıntılayıp “Bilgilendirme: BURULAŞ Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştirakidir” hatırlatmasında bulunurken, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı temizliği çalışmalarına ilişkin videonun yer aldığı gönderiyi etiketledi.

Başkan Aktaş'ın paylaşımına kısa sürede sosyal medya üzerinden çok sayıda destek mesajı gelirken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da eleştirilerin hedefi oldu.