CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sattıkları ekmek fiyatları üzerinden kıyaslama yaparak Bursa’ya yönelik eleştirilerde bulundu. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan Karaca, Bursa’da ekmeğin İstanbul’a oranla daha pahalı satıldığını ve buna rağmen ekmeğin üretildiği BESAŞ’ın zarar ettiğini savundu. Ancak Karaca’nın gramaj farkıyla ilgili ayrıntıyı yaptığı hesaplara katmayınca tüm iddiası da boşa çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da sosyal medya hesaplarından ‘Sn. Karaca yine çaktın” başlığıyla paylaşımda bulundu.

Başkan Aktaş, şu ifadelere yer verdi:

“Biraz gramaj farkı’ demişsin açıklayalım: 4 Ocak’a kadar 250 gr. halk ekmek İstanbul’da 1 TL’ye satılırken; 400 gr. BBB BESAŞ ekmek Bursa’da 1,5 TL’den satılıyordu.

Ayrıca; BESAŞ’ın 2020’de zarar etmediği yakında açıklanacak. Peki İBB Halk Ekmek’in ‘gramaj olarak bizden daha pahalı iken’ 2020’de kaç lira zarar ettiğini bir araştır istersen.

Araştırma sonucunda bakalım kime teşekkür edeceksin”

Başkan Aktaş’ın bu paylaşımı kısa sürede içerisinde çok sayıda beğeni ve yorum alırken, İsmet Karaca da tepkilerin ortasında kaldı.