Bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylediği sözler nedeniyle gazeteci Sedef Kabaş hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma başlatıldı.

Kabaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun da konuk olduğu programda, şunları söylemişti:

Şuna inanıyorum ki Recep Tayyip Erdoğan, dönüp siyasi hayatına baksa, bu toplum kendisine çok şans verdi. Çok iyi makamlara getirdi, çok oy verdi.

Çok meşhur bir söz vardır, 'Taçlanan baş akıllanır' diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır, hadi onu söylemeyeyim, 'büyükbaş hayvan' diyeyim. 'Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur' denir. Yani tam tersini ifade eder. 

BAŞKAN AKTAŞ'TAN SERT ELEŞTİRİ

Sedef Kabaş'ın, Cumhurbaşkı Erdoğan'a yönelik hakaretine, Başkan Alinur Aktaş da sessiz kalmadı. Başkan Aktaş, sosyal medyadan "Milletin iradesiyle seçilen ve milleti için gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanımıza hakaret etme cüretinde bulunan Sedef Kabaş’ın bu çirkin tavrı tam anlamıyla edepsizliktir! #HaddiniBilSedefKabas" sözleriyle tepki gösterdi.