Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli'nin, İstanbul Ayasofya Cami’nin ibadete açılmasının ardından, 2011 yılından itibaren cami olarak kullanılan İznik Ayasofya Cami’nin yeniden müzeye çevrilmesini ve turizme kazandırılmasını dile getirmesi büyük tepkilere neden olmuştu. Özellikle konuşmasında "İznik konsülünün toplandığı çok değerli bir mekan olan İznik Ayasofya Cami ibadetten çok İznik turizmine hizmet etmelidir" ifadelerini kullanan Ayradilli büyük şaşkanlığa neden olmuştu.

Meclis toplantısının ikinci oturumunda yeniden gündeme gelen konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP'li Grup Sözcüsü Osman Ayradilli'ye cevap verdi.

Diğer dinlerin ibadethanelerine gereken hassasiyetin gösterildiğini ifade eden Aktaş, “Siz hiç Batı Trakya’ya gittiniz mi, siz hiç Yunanistan’a gittiniz mi, siz hiç Bulgaristan’a gittiniz mi? Oralardaki camilerin nasıl talan edildiğini, nasıl yerle bir edildiğini… Bırakın onları yaşatmak adına gösterilen hassasiyeti onların nasıl perperişan edildiğini gördünüz mü? Değerler hepimizin ortak değerleri” dedi.