Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, Türkiye’nin en büyük kenti için “Baştan sona modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz.” demesi,  Bursa’nın “İstanbul’a ayrıcalık” düşüncesini ve sitemini güçlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde…

Karaismailoğlu’nun yakın tarihli bazı sosyal medya paylaşımlarına dikkati çekerek, İstanbul ve Ankara’yı önemseyiş ve hizmetleri vurgulamıştık.

Bu odaklanma…

Merkezi yönetimce döşenmiş 1 metre rayın dahi bulunmadığı Bursa’da, tepkisel refleks oluşturduğunu ifade etmiştik.

…Ve!
Dün…

Karaismailoğlu, bir kez daha İstanbul’u öne çıkaran ve önemseyen yeni bir sosyal medya paylaşımına yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yakın geçmişte 1 yıl süreyle genel sekreterlik yapmış olan Karaismailoğlu, hükümetin, raylı toplu ulaşımda İstanbul’a önem ve yatırım politikasını devam ettiriyor.

Zira…

CHP’nin yönetimine geçen İstanbul’un yeniden başında olmak isteyen AK Parti, yaptırdığı metrolara Bakanlık’ın baş harfi olarak ‘U’ ibaresiyle hizmet mührünü göstermiş oluyor.

Karaismailoğlu’nun yeni sosyal medya paylaşımında, İstanbul’a yapılmakta olan yeni metro şantiyesinin görevlileri ve kentlilerin düşüncelerinini yansıtan video yayınlandı.

İstanbul’un yeni havalimanını ile kentin bir diğer ucundaki Halkalı’yı bağlayacak yeni hattın çalışmaları aktarılıyor.

Bir görevli, “Burada işçiler, mühendisler, alanında uzman kişiler, 7/24 esasına dayalı uygun bir şekilde çalışıyorlar.” diyor.

Ardından…
Aynı görevli, “Ve herkesin tek çabası, tek isteği, hattın bir an önce tamamlanıp, hizmete açılması.” ifadesini kullanıyor.

Bir başka görevli de, “Bizde mesai bitmez. Biz halkımız için hizmet için buradayız. İstanbul trafiğini daha rahat hale getirebilmek için emek sarf ediyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Bir öğrenci, “İstanbul trafiğinde, kat edilmesi güç gibi yollar, yalnızca dakikaları alacak. Böyle binlerce kişi, vaktinin çoğunu yollardan geçirmekten kurtulacak.” memnuniyetini anlatıyor.
Bir yaşlı kentli de, “Metroya her zaman güvenmişimdir. Metro varsa, trafik daha iyi olabilir.” yorumuyla görülüyor.

Hükümetle ayni siyasi partili;

Bursa’yı yöneten belediye başkanı ve milletvekilleri, siyasi iradenin il otoritesiyle beraber, her fırsatta Bursa’nın beklentisini Ankara’ya taşıyorlar.

Şimdilerde…

Ulaştırma ve Bakanlığı’nca;

Bursa’da yapımı ilk kez üstlenilen bir projeyle de, Bursa Şehir Hastanesi’nin raylı sisteme bağlanabilmesinin inşaatında, en başlardayız.
Bir süredir…

Bakan Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Ankara’yı, özellikle de en büyük kenti öne çıkaran sosyal medya paylaşımlarıyla dikkati çekiyor.

Böyle sürdükçe…

Bursa’nın kırgınlığı, sitemi artıyor.

Toplu ulaşım ve trafiğe çözümde;

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni, ‘tek başına’ çözüm üretmeye çalışmakla başbaşa bırakan uzun yıllar geçti.

Üstelik…

Bursa, hükümetteki siyasi partinin yönetimindeki en büyük kent, ama muhalefete koz veriliyor.
CHP’li milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM’nin yeni yasama yılının şu ilk günlerinde, Bursa’nın ulaşım, trafik meselesini kürsüde konuştu.