Koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sokağa çıkmasını yasaklarken, diğer vatandaşlara da ısrarla eve kalın çağrısı yapılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi 60 yaş ve üzerindeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Sosyal Destek Ekibini devreye aldı. Bu yolla 444 16 00 ve 716 11 55 numaralı telefonlar ile Alo 153 hattından ulaşan vatandaşlara market, fırın ve ilaç ihtiyaçlarını alarak ulaştırıyor.

Ancak sadece 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar değil, mecbur kalmadıkça tüm vatandaşların sokağa çıkmamaları büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda Yıldırım İlçesi’ndeki Bağlaraltı Mahallesi örnek bir uygulama başlattı.

Muhtar Raif Kocabaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Değerli mahalle sakinlerimiz. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler gereği dışarı çıkamayan 50 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan sakinlerimiz için muhtarlığımız tarafından görevlendirilen gönüllü arkadaşlarımız, market, fırın, eczane gibi ihtiyaçlarınızı evinize getirecek. Herhangi bir olmasın ve hizmetimiz ücretsizdir” mahalle sakinlerine çağrı yaptı.