Bildiğiniz gibi Bursa’da AK Parti’nin ilçe kongreleri tamamlandı. Artık gözler il kongresine çevrildi. Bursa'da bazı medya kuruluşlarında 'gazeteci' vasfıyla görev ifa eden birtakım kişiler sürekli olarak AK Parti’deki büyük kavgadan bahsediyor. Sayısı iki elin parmaklarını geçmeyen bu vatandaşlardan başka da iddia ettikleri kavgayı ne gören var ne de bilen... Onlardan başka kimsenin göremediği kavga da ne hikmetse bitmek tükenmek bilmiyor.

Ayhan Salman'ın alışılagelmişin dışındaki başkanlık anlayışı az önce bahsettiğim 'gazeteci'lerin sinir sistemini oldukça bozuyor. Peki Ayhan Salman ne yapıyor da bunların siniri bozuluyor? Neden bu kişiler sürekli ‘AK Parti’de büyük kavga’ diye nakarat yapıyorlar? Dilim döndüğünce anlatayım. Söz konusu vatandaşlar yazdıkları yazılarla argo tabirle Ayhan Salman'a 'Gel Gel' yapıyorlar ama Ayhan Salman’ın bunların yazdıklarından da söylediklerinden de haberi yok. Çünkü takip etmiyor. Umursamıyor. Bunlar da Ayhan Başkanı tahrik edemeyince kendileri tahrik oluyor. Hani tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali...

Şimdi ben bunları yazıyorum ya, bazıları da çıkıp ‘Ayhan Salman’ın savunuculuğunu yapıyor’ diye düşünecektir. Beni az çok tanıyanlar neyi ne için yaptığımı bilirler. Kaldı ki, AK Parti İl Başkanı işini düzgün yaptığı sürece kimsenin savunuculuğuna ihtiyaç duymaz. 

Bunları yazmamın en önemli nedeni; gazetecilik mesleğinin 'tetikçilik' haline dönüştürülmesinden duyduğum rahatsızlık aslında... Sonuç itibariyle ekmeğini bu meslekten kazanan biri olarak bu kişilerin severek yaptığım mesleğimin itibarına halel getirmesinden rahatsız oluyorum. 

Elbette bu şahıslar yüzünden biz doğru bildiğimizi yapmaktan geri durmayacağız. Elbette mesleğin itibarını, prestijini ayaklar altına sermeye çalışan bu güruh karşısında meslek ilkelerinin ve temel insani değerlerin bize verdiği sorumlulukla hareket edeceğiz. Bakın taraf olabilirsiniz. Siyasi bir görüşünüzün olması da anormal değil. Siyaset yazıyorsanız, AK Parti lehine ya da CHP lehine yazılar da yazabilirsiniz eleştirebilirsiniz de... Ama birilerinden aldığınız talimatlarla, zarflarda size verilen paralarla iftiraya kalkışmanın ne olduğunu bu mesleğe 25 yılını vermiş ben değil, ilkokula giden oğlum bile gayet iyi biliyor. Sizlere naçizane tavsiyem sürdürmeye çalıştığınız bu seviye yoksunu anlayıştan vazgeçin yoksa aynaya dahi bakacak yüzünüz kalmayacak...