AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi yaşananlarıyla, yaşanmayanlarıyla ve sonucuyla çok konuşuldu. Sanırım konuşulacak bir müddet daha. Tabi bizler Bursalılar olarak işin Bursa kısmına bakıyoruz. Ve Bursa’dan Efkan Ala ile Ayhan Salman’ın MKYK’ya alınması, sonrasında açıklanan MYK’da yine Efkan Ala’nın olması Bursa adına güzel gelişmeler.

Ancak fark ettiniz mi bilmiyorum ama dün Bursa’da sosyal medya mecralarında en çok önceki dönem İl Başkanı Ayhan Salman konuşuluyordu. Bazıları ‘büyük sürpriz’ olarak yorumladı, bazıları da hata olarak yorumladı. Tabi hakkını teslim edenler de oldu.

Düşünsenize 2-3 ay önce il başkanlığı görevini devredip, hemen ardından partinin A Takımı’na alınıyorsunuz. Bu bana göre, yaptığınız işi hakkıyla yaptığınızı gösterir. Adamlığınızı gösterir. Gerçekten dava adamı olduğunuzu gösterir. Çıkarcı olmadığınızı gösterir. Kendiniz için değil de şehriniz ve ülkeniz için çalıştığınızı gösterir. Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz. İşte Ayhan Salman bana göre “adam” olmasının mükafatını alıyor. Ben Bursa adına çok mutlu oldum. Ama sürpriz diye niteleyenler veya hata diyenler, kendileri adına mutsuz olmuş olabilirler. Zira Ayhan Salman hakkı olmayana hak veren siyasetçilerden değil. Ayrıca Ayhan Salman’ın A Takımı’nda olması ne sürpriz ne de hata. Tam anlamıyla bankoydu. O nedenle yolu açık olsun inşallah.