AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman,son günlerdeki "algı operasyonları"na ilişkin değerlendirmesinde sert çıktı:

"Birilerinin bizi farklı mecralara çekme çabaları ve algı operasyonları sonuç vermez. Buradan onlara ekmek çıkmaz!"

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'la yaptığı görüşmeyi sütunlarına taşıdı.

Özdal'a konuşan Ayhan Salman, Bursa'da gündem değiştirmeye odaklı "algı operasyonları" düzenlendiğini vurguladığı açıklamasında dikkat çekici bir değerlendirme yaparak bu operasyonların başarıya ulaşamayacağını belirtti.

İşte Olay Yazarı Özdal'ın kaleme aldığı o yazı:
 "AK Parti Bursa il yönetimi olağan toplantısı pazartesi günü yapıldı.

Kağıt üzerinde olağan, ancak son gelişmelerden dolayı olağanüstü toplantı dersek yanlış olmaz sanırım.

Nitekim son günlerde AK Parti Bursa teşkilatlarında bir bölünme yaşandığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar arasındaki 'çekişmenin' imar komisyonu seçimleriyle gün yüzüne çıktığı iddia ediliyordu.

Ancak son il yönetim kurulu toplantısına Aktaş ve Dündar birlikte katıldılar.

Kuşkusuz bu gelişmeyi tesadüf olarak göremeyiz.

Belli ki AK Parti Bursa teşkilatı, Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in de katıldığı toplantıyla 'birlik ve beraberlik' mesajı vermek istedi.

Zaten Aktaş da toplantının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, Mustafa Dündar ile birlikte il yönetim kurulu toplantısına katıldığı bilgisini verdi.

İşte tüm bunları İl Başkanı Ayhan Salman ile konuştum.

Söze şöyle başladı Salman:

"Birileri bizi farklı gündemlere çekmeye çalışıyor ama bizim gündemimiz Bursa. Hem Osmangazi Belediyemiz, hem de Büyükşehir Belediyemiz çok güzel işler yapıyorlar. Herkesin görevi farklı. Belediye başkanlarımız kendi görevlerini, teşkilatlar olarak biz kendi görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Osmangazi Belediyesi Kent Meydanı, Hisar'da tarihi ayağı kaldırmak  gibi, Büyükşehir Belediyesi de Bey Sarayı'nı günyüzüne çıkarmak gibi dev yatırım ve hizmetlere odaklandı.

Biz teşkilatlar olarak hem halkın sorunlarına eğiliyoruz hem de 1 milyon yeni üye hedefinde üzerimize düşeni yapıyoruz. Bursa olarak çok sayıda yeni üye kaydettik. Tek tek ilçeleri geziyoruz. Her gittiğimiz yerde halkın müthiş ilgisiyle karşılaşıyoruz.

Sahadaki durumu  oylarımızın yükseldiğini ortaya koyan anketler de gösteriyor zaten. Biz Cumhurbaşkanı'nın yol arkadaşları olarak gece, gündüz millete faydalı olmaya çalışırken, birilerinin bizi farklı mecralara çekme çabaları ve algı operasyonları sonuç vermez. Buradan onlara ekmek çıkmaz."

Salman sözlerini biraz daha açarak, özellikle sosyal medyadan, kendilerine hakaret eden, belden aşağı vuranlara sert tepki gösterdi ve gerçek gazetecileri  onlara karşı tavır almaya çağırdı:

"Sosyal medyadan gazeteci görüntüsü altında insanları rencide eden, hakaret eden, belden aşağı vuran, algı operasyonları yapan kişilere, gerçek gazetecilerin tavır almasını bekliyoruz.

Salman'a, imar komisyonunda yaşananları da sordum.

Şunları söyledi:

"O gün Osmangazi Belediye Meclisi'nde Büyükşehir İmar Komisyonu'na önerilen arkadaşımız, kardeşinin sağlık sorunlarını gerekçe gösterek bu görevi istemediğini söyledi. Ancak bu gelişmeden haberi olmadığı için Mustafa Dündar'ın tepkisi oldu. Daha sonra ben Osmangazi Belediye Başkanımız ile görüştüm ve durumu izah ettim. Kendisi de ikna oldu. İki belediye başkanımızın arasında sorun yok. Ortada bir kriz de yok."

Evet AK Parti'de gelişmeler ve Salman'ın görüşleri böyle."