Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Haber7com ınstagram hesabının canlı yayınında yapılan çalışmalar ve alınan önlemler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aktaş koronavirüs yardımları ile ilgili, "Bunu bir koronavirüs yarışına çevirmeye gerek yok. Devletimiz gereken açıklamaları yaptı. Esnafa, çarşıya, pazara dokunana uygulamalarla bu süreci en hasarsız şekilde atlatmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Alinur Aktaş'ın açıklamalarından satır başları:

65 YAŞ ÜSTÜNÜN İHTİYAÇLARINI BİZ KARŞILIYORUZ

Koronavirüs sürecinde  öncelikle toplu taşımalarımızı, camilerimizi, parklarımızı dezenfekte etmeye başladık. Toplu organizasyonları iptal ettik. İlerleyen günlerde ilk vefat haberi ile süreç ciddiyetini artırdı. 65 yaş üstünün toplu taşıma kullanmaması gerekiyor ama hasta olan kemoterapiye giden insanlar var. Onlara bu işleri biz yapacağız siz bize başvurun dedik. 29856 müracat aldık. Engelliler, kronik hastalıkları olanlar 65 yaş üstünün ihtiyaçlarını isteklerini biz gerçekleştiriyoruz.

KAMPANYAYI ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM

Cumhurbaşkanımızın  başlattığı kampanyayı çok değerli buluyorum. Tabi ki de biz bize yeteriz. Bu sürecin ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Bu manada hazır Ramazan ayı yaklaşmışken insanlar neden zekatlarını böyle değerlendirmesin.

BUNU KORONAVİRÜS YARIŞINA ÇEVİRMEMEK LAZIM

Bunu bir koronavirüs yarışına çevirmeye gerek yok. Devletimizin gereken açıklamaları yaptı.Biz Bursa büyükşehir belediyesi olarak bütün tahkkukları durdurduk. Bazı dükkanlar açık bazıları kapalı, işler yüzde 80 oranında düştü. Kanun gereği kapalı dükkanlardan hiçbir şekilde para alınmayacağını açıkladık zaten. İnsanların hayatını kolaylaştırmak için neler yapabiliriz bunun derdinde olmalıyız. Sen mi daha çok paket dağıtacaksın ben mi daha çok paket dağıtacağım hesabından çok bunu düşünmeliyiz.Esnafa, çarşıya, pazara dokunana uygulamalarla bu süreci en hasarsız şekilde atlatmamız gerekir.Konuyu farklı boyutlara çekmenin, farklı yaklaşım sergilemenin çok sağlıklı olmadığını söylemek istiyorum.