Mudanya Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin arasında tekerrür eden gerilim günlerinde, dün çarpıcı bir gelişme yaşandı. Bu gelişmeye, aslında cevabi hamle diyebiliriz.

Başından sonuna…

Bu sütunlarla;

Yaşananları…

İlk duyuran oluyoruz.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın, deniz salyası temizliğini İstanbul Büyükşehir belediyesi’ne yaptırdığını duyurması, bir başka gerilimin yaşanmasını gündeme getirmişti.

Mudanya’nın kıyılarında…

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özel gemisiyle deniz temizliğini yaptığını ve üstelik tamamladığını duyurmuştu.

Mudanya Belediyesi’nin ise, yönetim ve işletmesi altındaki Arnatvuköy Limanı ve çevresi için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne talep götürmediği söyleniyor.

Bu duruma karşılık…
İstanbul’a ait görevli gemiyle;

Marmara Denizi’nin temizlendiğine ilişkin genelleme ve kamuoyuna böyle lanse edilmesi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı kızdırmıştı.

Dün;

Gelişmeyi aktarmıştık.

Deniz salyası sorununa karşı;

Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya için de gereken sorumluluğu ve görevi yerine getirdiğini, yine dün açıkladı ve teyit etti.

Böyle durum karşısında…

Türkyılmaz, dün yeni paylaşımda bulundu ve “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi öncülüğünde deniz kirliliğine karşı başlattığımız çalışmalar” diyerek, yine genellemesini tekrar etti.

…Ve!
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin beklediği teşekkür, Türkyılmaz’ın kaleme aldığı dünkü yeni paylaşımda da yoktu.

Hatta…
Bir adım daha ileri giderek, “Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm belediyeler, bir araya gelerek ortak çözüm üretmeliyiz.” diyerek, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne göndermede bulundu.

Başkanlar arasında;

Mesaj duellosu yaşanırken…
Dün;

Aktaş, Mudanya’ya farklı alanlarda gereken hizmetlerin götürüldüğünü anlatmak ve CHP’li ilçe belediye başkanına cevap niteliğinde hamlede bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Ulaş Akhan; AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü ve belediye meclis üyelerinin de katılımıyla ilçeye ‘çıkarma’ düzenledi.

Mudanya’ya farklı tür hizmetler ve çözümlerin sürdürülmesi ve üretilmesi için bu kez Güzelyalı’ya toplu adım atılmıştı.
Saha incelemeleri yapıldı, projeler üzerinde duruldu ve halktan görüşler de bilgi edinildi.
Bayram
öncesiyle…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir akşamını ilçenin merkezine ayırmış, ana cadde yenileme asfalt çalışmaları başta olmak üzere, hem inceleme yapılmış hem de halk bir araya gelinmişti.
Aktaş, Mudanya’daki mesaisini sosyal medya aracılığıyla duyurduğunda, “Birileri konuşur, birileri çalışır.” İfadesine yer vermişti.

Tüm bu gelişmelere bakarsak…

CHP’nin yönetimindeki Mudanya Belediyesi; ‘Küçük İstanbul’ gibi ve AK Parti’yle Bursa Büyükşehir Belediyesi merkezli ihtilaf fotoğrafı var.