Yaklaşık bir ay önce Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bizleri Sosyal TV’de ziyaret etmişti. Gösterdiği nezakete karşılık vermek istedik ve biz de kendisine ziyarette bulunduk. Sayın başkan haber merkezindeki arkadaşlarımız ve yazarlarımızla birlikte bizleri Büyükşehir Belediyesi’nin Heykel’deki Tarihi Binası’nda ağırladı. Belki klasik olacak ama samimiyet çok iyiydi. Çok da keyifli bir sohbet oldu. Tabi ziyarete ilişkin hem haber merkezimizce bir haber çalışması yapıldı hem de yazarlarımız ayrıntılara ilişkin yazılarını kaleme aldı.
Ancak benim dünkü ziyarette dikkatimi çeken başka hususlar vardı. Ziyarette başkanın psikolojisini, motivasyonunu gözlemleme fırsatım oldu. Abartmıyorum, bir futbolcu düşünün. Şampiyonlar Ligi finalini oynayacak. Nasıl konsantre olursa Başkan Aktaş da Bursa’ya o şekilde konsantre olmuş. Yaptığı espriler bile Bursa’ya proje içeriyor. 
Tabi bu konsantresini bozacak türlü yazılar yazılıyor. Muhalefetten çoğu zaman aslı astarı olmadığı sonradan ortaya çıkan suçlamalar oluyor. Burada bir psikoloji yönetimi de gerekiyor. Buna istinaden Başkanın ruh halini merak ettik. Başkan yazılan çizilenden habersiz. İlgilenmiyor. Tabi kimin yazdığı da önemli. O nedenle Başkan’a atıp tutanlara söylemek isterim. Emin olun hiçbirinden haberi yok. 
Hanlar Bölgesi ile yatıyor, Bursa’yı spor merkezi yapmakla ilgili planlarıyla kalkıyor. Tek derdi Bursa olmuş. Ben bu şekilde Bursa’ya kendini adayan en son rahmetli Hikmet Şahin başkanı hatırlıyorum. O da zamanında Bursa için kendini adayanlardandı. Zaten yaptıkları o nedenle sürekli konuşuluyor. Alinur Aktaş ile yaptığım her sohbetten aldığım elektrik de her zaman o yönde. 
Bir de Türkiye’nin en büyük AK Partili Belediye Başkanı olmanın sorumluluğuyla da inanılmaz bir enerjiye sahip. Belki 4-5 saat uykuyla yaşıyor ama inanılmaz güçlü bir görüntüsü var. Allah nazardan saklasın. 
Ben her zaman diyorum. Hanlar Bölgesi projesinden sonra Başkanın o bölgeye heykeli dikilmelidir. Çünkü Tarihi Hanlar Bölgesi Projesi bana göre tartışmasız Bursa’nın bu zamana kadarki en önemli projelerinden biri.