Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün Ankara’daydı ve kentin gündeminde tartışmaya çekilen bir büyük yeni proje hakkında, akşam saatleriyle açıklamada bulundu.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne ‘Başkanlık’ yürüten Aktaş, bu önemli kurumsal yapının iletişimsel faaliyeti için önemli bir adımı attı.

Devletin ve parlamentonun merkezi Ankara’da, Sağlıklı Kentler Birliği’ne ihtiyaç görülerek, ‘İrtibat Ofisi’ kurulması sağlandı.
Bu akşam…

Resmi töreni yapıldı.

Böyle bir adım ve idari yapılanma, Bursa’nın başkanlığındaki birliğin işlevine güç katacak, iletişim ve koordinasyonunu güçlendirecek.

Gündüz saatleriyle…

Aktaş’ın ajandası ve takiben gün programında, Bursa’ya hizmetler açısından da, görüşme trafiği gerçekleşti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’yla makamındaki görüşme de, hayli önem oluşturuyordu.

Çünkü…
Bakanlık’ça üstlenilen;
Bursa Şehir Hastanesi’nin kentiçi raylı toplu ulaşım ağına bağlanmasına yönelik projenin, hukuki sürüncemede kaldığı konuşuluyor.
…Ve!
Emek-Bursa Şehir Hastanesi’nin arasındaki metro projesinin tekrar idari yargı nedeniyle durduğu, ortaya atılıyordu.
Ofis açılışında…

Aktaş, Ankara’daki temaslarına değindi.
Karaismailoğlu tarafından kendisine belirtilen; ‘metro projesinin yapımının iptal edilmediği ve kesintisiz devam edileceği’ bilgisi paylaşıldı.

Bu bilgilendirme;
Muhalefet tarafından da gündemde tutulmak istenen sıcak gündem konusunun hakkında, yerel kamuoyunu aydınlatmayı amaçlıyordu.
Bu arada…

Sağlıklı Kentler Birliği’nin irtibat ofisi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin binasında açılırken, Aktaş tarafından, yakın gelecekte kendi binasında faaliyetini yürütme töreninde buluşacaklarını ifade etti.

Birlik ve Encümen’ine üye belediyelerin başkanlarının da katıldıkları buluşmaya, Bursa’dan belediye başkanları ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da katıldı.