AK Parti’de geçen Mart ayında başlanan ve pandemi nedeniyle ertelenen kongre sürecine, 11 Eylül Cuma günü Keles ve Harmancık ilçe kongreleriyle yeniden start veriliyor. Hatırlarsınız kongrelere ilk olarak Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçeleriyle start verilmiş,  ertesi gün de Yenişehir ve İznik ilçelerindeki kongrelerle devam edilmişti.

O dönemde bildiğiniz gibi talihsizlikler art arda yaşanmıştı. İlk hafta yapılması planlanan kongreler İdlip'teki terör saldırısı nedeniyle ertelenmişti. Kongre sürecine ikinci hafta başlanmıştı. Ancak üçüncü hafta yapılacak olan kongreler ise Türkiye’de ilk koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından, toplu organizasyonlarla birlikte iptal edilmişti. Bu kapsamda da AK Parti’nin  ilçelerdeki tüm kongreleri ileri bir tarihe ertelenmişti.  Ve yaklaşık 7 aylık aranın ardından yeniden kongre süreci başlıyor.

Şimdi, “vaka artışı yaşanıyor, nasıl olacak bu iş?” diyebilirsiniz. Tabi ki pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak. Kongrenin yapıldığı alanda, maske ve sosyal mesafe kuralları aksatılmayacak. İlk planda delegelerin katılımı sağlanacak. Mümkün olduğu kadarıyla AK Parti gönüllüsü olanların da katılımına müsaade edilecek.

Yazımın girişinde de belirttiğim gibi 11 Eylül günü Keles ve Harmancık kongreleri gerçekleştirilecek. 12 Eylül’de Büyükorhan ve Orhaneli, 13 Eylül’de Nilüfer, 19 Eylül’de Gemlik, 20 Eylül’de Gürsu ve Kestel, 26 Eylül’de Mudanya, 27 Eylül’de İnegöl, 2 Ekim’de Orhangazi, 3 Ekim’de Osmangazi ve son kongre de 4 Ekim günü Yıldırım’da yapılacak ve ilçe kongre süreci tamamlanacak.