AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı dolayısıyla bir mesajı yayımladı.

Ayhan Salman mesajında, Türk Milletinin, tarihin her döneminde bağımsızlığı konusunda büyük bir onur ve cesaret gösterdiğini vurguladı.

Ayhan Salman, "Kurtuluş Savaşımızda da bu onur ve cesaretin örneklerinin verildiği en önemli illerimizden biri olan Bursa'da, düşmana karşı verilen büyük mücadeleyle bağımsızlık tutkumuz bir kez daha bütün dünyaya gösterilmiştir. Bursa'mızın kurtuluşu topyekûn Türk Milletinin kurtuluşudur" dedi.

Ayhan Salman, Orhan Gazi tarafından 1326 yılında fethedilen ve o günden beridir Türk yurdu olma özelliği her anlamda taşıyan Bursa'nın, 1920'li yıllarda Yunanlılar tarafından haince işgal edildiğini hatırlattı.

İşgalin sadece Bursalıları değil, tüm Osmanlı coğrafyasını derinden etkilediğine vurgu yapan Ayhan Salman, "Yaklaşık 600 yıl Osmanlı egemenliğinde kalan ve herkes tarafından gözbebeği olarak görülen Bursa'mızın, Yunanlılar tarafından ele geçirilmesini elbette ki milletimiz kabul etmeyecekti. Kentimizin kurtulması için canlarını feda eden kahraman ordumuz tarafından geri alınan Bursa'mızın 98. Kurtuluş yıldönümü hepimize kutlu olsun. Rabbim tekrarını bir daha hiçbir şehrimize yaşatmasın" dedi.

Siyah örtü hatırlatması

Kurtuluş Savaşı'nda direnişin, mücadelenin, onur ve cesaretin en güzel örneklerinin Bursa'da verildiğine de vurgu yapan Ayhan Salman açıklamasında şunları da söyledi:

"Bursa'da, düşmana karşı verilen büyük mücadeleyle bağımsızlık tutkumuz bir kez daha bütün dünyaya gösterilmiştir. Bursa'nın düşman işgalinin sona ermesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM kürsüsüne serilen siyah örtünün kaldırılması talimatı vermiştir. Bu aynı zamanda ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün köklerine bağlılığının göstergesidir.

Anlamı yüzyıllar sürecek bu onurlu gün dolayısıyla tarih, kültür ve sanayi şehrimiz Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü kutluyorum. Başta Kurtuluş Savaşı'mızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, o mücadele sırasında verdiğimiz şehitlerimize, gazilerimize ve direnişe katılanlara yüce Allah'tan rahmet diliyor, bu anlamlı günde Bursalı hemşerilerime sevgilerimi ve muhabbetlerimi iletiyorum."