Karadeniz’de sel felaketi yaşanan ilçenin belediyesi, belediyelerin yardımlaşma ve dayanışmasına siyaset gölgesi düşürdü. Bursa da yardım elini uzattı, ama İstanbul ve Ankara, yere göğe sığdırılamadı.

CHP’nin yönetimindeki;

Arhavi Belediyesi, sel mağduriyetinin giderilmesi için ilçeye gelen ve çalışmalarını yürüten belediyelere, sosyal medya aracılığıyla teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi;

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin hizmet parkından, gelişmiş koşullara sahip 2 aracını, 6 görevliyle ilçeye göndermişti.

Ayrıca…
3 TIR, ambalajlı su sağlandı.

Arhavi Belediyesi’nin teşekkür paylaşımında, diğer bazı belediyelere uygulandığı gibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi de, adeta ismen geçiştirildi.

Kurumsal etiketlemeden ibaret bir ifadeyle, “Teşekkürler” ve “İyi ki, varsınız.” deniliyordu.
Zor durumlarda,

Yardımlaşma ve dayanışmanın reklamı, rantı olmaz, ama Arhavi’den İstanbul ve Ankara’ya teşekkür, yere göğe sığdırılamadı.

CHP’nin yönetimindeki;

İstanbul ve Ankara’nın büyükşehir belediyelerine, ‘farklısını ve fazlasını yapmışlar’ gibi teşekür ediliyordu.

…Ve!
Özellikle…
İstanbul’u yöneten Ekrem İmamoğlu ve Ankara’yı yöneten Mansur Yavaş, ismen de kendilerine teşekkür mesajıyla vurgulanıyordu.

İlçeye 1 kamyon desteği veren ve 2 kamyonet yardımda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, açık teşekkürle gündeme taşındı.

İstanbul’dan söz edilirken, “Sel sonrasında en büyük görevi üstlenen İSKİ'nin çok kullanışlı olan 2 alt yapı aracı ve 1 tır dolusu suyu ilçemize göndererek halkımıza ve çalışmalarımızda bizlere büyük destek veren…” deniliyor.
Ankara’dan söz edilirken, “Vidanjör, motopomlar ve su desteği ile bize destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve koordinasyonu sağlayan Daire Başkanı Mutlu Gürler’e de teşekkür ederiz.” ifadesi kullanılıyordu.
Üstelik…

Arhavi Belediyesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tosun’un da yer aldığı CHP heyetinin incelemelerde bulunduğunu da gündeme getirdi.

Tüm bunlar olurken…

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve başındaki Alinur Aktaş’a yapılan siyasi ayrımcılık bir yana, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gelişine de değinilmedi.
Kurumsal internet sitesinde de, objektif bir belediyeciliği tam anlamıyla görmek mümkün olmuyor.
Acı, mağduriyet bölgesinde;

CHP adına…

Siyasi propaganda!