Dün gece Bursa Setbaşı'ndan yürekleri burkan bir görüntü geldi.

Bir süredir Bursa sokaklarında, otobüs duraklarında, köprü altlarında yatarak yaşamını devam ettirmeye çalışan evsiz kadın Ayşegül Yılmazkaya, kısıtlama saatinde hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece olmasına ve yağan kara rağmen sokakta uyurken bulundu.

Kent merkezinde gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceye kadar düşerken kar kalınlığını 5 santimetreyi buldu. Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında çalışmalarını sürdüren gece bekçileri, saat 00.30 sıralarında, Osmangazi ilçesi Kayhan Mahallesi Atatürk Caddesi’nde Ayşe Yılmazkaya'yı battaniyeye sarılı halde kaldırımda yatarken buldu. Uyuduğu anlaşılan Yılmazkaya, polis merkezine götürüldü.

Kalorifer peteğini yanına oturtularak, ısınması sağlanan Yılmazkaya’ya polisler çay ikram etti. Resim çizmeyi çok sevdiği öğrenilen Yılmazkaya polislere resim çizerek, teşekkür etti.

Yaklaşık 5-6 aydır sokaklarda yaşamaya başlayan 31 yaşındaki Yılmazkaya Yılbaşı gecesi banka uyurken, geçtiğimiz haftalarda ise yoğun yağmur yağışı sırasında bir otobüs durağında üzerinde battaniyleyle uyurken görüntülenmişti.

Polis ekiplerinin ve bir çok vatandaşın yardım etmek istediği genç kadın, evsiz olmasına rağmen polis ekipleri tarafından  barınma evine götürülmeyi reddetti.