Bursa’nın ihtiyacını karşılayacak su miktarı, geçen yılın sonuna doğru 3 ay kadardı ve bu yılın başlarında, dibi görme noktasına gelmişti, ancak…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BUSKİ) kurumsal internet sitesine şu günlerde ziyarette bulunanlar, kent adına sevindirici durumla bir bilgiyle karşılaşıyorlar.

Nüfus arttıkça, kent büyüdükçe;

Faydası daha çok görülmeye başlanan Bursa’nın çifte barajı, ağzına kadar dolu ve hatta, tedbiren kontrollü tahliye de yapılıyor.

Barajların her biri;

%100 dolu!

‘Doğancı’ adıyla daha çok bilinen; emektar Selahattin Saygı Barajı ile uzun yılların sonrasıyla kavuşulan Nilüfer Barajı, yaz başıyla güven veriyor.

Pandemi nedenleriyle…

Su tüketimine talebin artmıştı ve uzun bir yağışsızlık dönemiyle oluşan sıkıntıya, su kuyularıyla çare üretilmişti.

Kış aylarıyla…

Özellikle;

Yoğun kar yağışları gerçekleşmesi ve sonraki haftalarda beklenen yoğun yağmur yağışlarının gerçekleşmesi, sonucu getirdi.

Elbette ki…

BUSKİ’nin kurumsal internet sitesinden aktarılan ‘%100 doluluk’ bilgilendirmesi, rehavete neden olmamalıdır.

İsrafa neden olabilecek;

Tüketim hatalarına karşı…

Dikkatli olmak gerekiyor.

Zira…

Bu hafta itibariyle;

Kademeli normalleşmeyle…

Kısıtlamaların gevşetilmesi; çalışma hayatı ile lokanta, restoran ve kafeterya gibi gıda işyerlerinin kontrollü açılımına neden olacak, haliyle sabahtan geceye kadar tüketim artacaktır.

Türkiye’nin 4.büyük kenti, cifte barajıyla yaz aylarına güvenle girilirken, yukarıdaki hassasiyetleri gözardı etmemek de gerekiyor.

Bursa, büyümüye devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da ifade ettiği üzere, çok yakın bir gelecekte hizmete alınacak Çınarcık Barajı da, kentin yarım asırlık bir dönemine güvencenin nihai aşaması olacak.