Melisa Öztürer/Haber Merkezi

Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da katılımıyla Tophane Saltanat Kapı'dan yürüyüş ile başlayan program Ulucamii’nin yanındaki Orhangazi Parkı'nda devam etti.

Burada ise BUSKİ tarafından SMS fatura uygulaması ödül töreni gerçekleştirildi. “SMS Faturaya Geçenler Kazanıyor” sloganıyla düzenlenen yarışmada kazananlara ödülleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan tarafından takdim edildi.

SMS faturaya geçen 32 vatandaştan 16 tanesine cep telefonu diğer 16 tanesine ise tablet hediye edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dünya Su Günü için farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, "Her bir hemşerimizin suyu tasarruflu kullanmasını istiyoruz. ‘Bursa Su şehridir’ ifadesi doğru bir algı değildir. Her birimizin üzerine düşen sorumluluklar var. BUSKİ olarak yıllardır yatırımlar yapıyoruz. 2-3 yıldır ülkemizde ve bütün dünyada kuraklık yaşıyoruz. Suyu ne olursunuz tasarruflu kullanalım. Herkes günde 1 litre su tasarrufu yapsa Bursa’da 3 milyon yüz litre su tasarrufu yapılmış olur. Bursa’da 80 ‘li 90’lı yıllarda çok sıkıntılar varken bu sene son yüzyılın en kurak 5. Mevsimi olmasına rağmen Bursa’da suların hiç akmaması gibi bir durum söz konusu olmadı. Nilüfer ve Doğancı barajımız yüzde 36,39 doluluk oranına ulaştı. Yağmur suyu kullanımı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bursa’nın her bir köşesine bunları yapmak zorundayız. Çınarcık barajını 2023’te hizmete sokacağız.30 yıl su sorunu çekmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.