BURSA

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü hedeflerini anlattı! “Yapay zeka önceliğimiz”

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda üniversite ile ilgili ana konuları ve geleceğe yönelik hedefleri anlattı.

Abone Ol

GÜLİN ÖZDEMİR / SOSYAL TV 

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) yürütmüş olduğu faaliyetler kapsamında bugüne kadar gerçekleştirdiği başarıları ve geleceğe yönelik hedefleri anlatmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mimar Sinan yerleşkesinde gerçekleştirilen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Basın toplantısı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, “Üniversitemiz genç bir üniversite. Ne kadar sağlarsa o kadar güçlü olduğumuzun farkındayız. Mümkün olduğunca arkadaşlarımızla birlikte sahada olmaya devam ediyoruz. Üniversitemiz saygın bir uluslararası üniversite olma yolunda. Bugünkü toplantılarımız ana başlıklar başarılar, yenilikler ve hedefler oldu. Göreve başladığımız ilk günden itibaren üç temel şeyi belirledik 2023-2024 yılını iyileştirme yılı ilan ettik. 2024-2025 öğretim yılına geliştirme ile 2025-2026 öğretim yılında markalaşmayı ilan ettik. Geçtiğimiz günlerde Arama Konferansı gerçekleştirdik. BTÜ’yü ileride berede görmek istiyorsunuz? diye sorduk. Bu arama konferansını da yakın zamanda yayınlayacağız. Arama konferansımız 2 gün sürdü. Bilim üzerinde yeni fikirler ortaya çıktı” ifadesini kullandı.

"Mezunlarımızın yüzde 74’ü ilk 6 ayda istihdam ediliyor"

“Bir başka konumuz ise Dijital Dönüşüm/ Dijital Üniversite oldu” diyen Çağlar, “Hangi alana odaklanmamız gerektiğini ve hangi alanda güçlü olduğumuzu biliyoruz. Öğrencilerimizi mezun olana kadar yakından takip ediyoruz. BTÜ üniversite mensuplarımızın yüzde 74’ü ilk 6 ayda istihdam ediliyor. Yüzde 91’i ise ilk 12 ayda istihdam ediliyor” dedi. 

Bir çok alanda yapay zekayı ön plana çıkardıklarını ifade eden Çağlar, “Öğrencilerimiz için eleştirel düşünme dersimizi hayata geçirdik. BTÜ konuşmaları da bizim açımızdan çok önemlidir. Canlı olarak salonumuzda bu konuşmaları gerçekleştiriyoruz. Nitelikli misafirlerimizle yolumuza devam ediyoruz. Üniversitemizin öğrencileri teknoloji yarışmaları kapsamında büyük başarı elde ettiler. Bu örnek gösterildi.  
Biz Bursa’da 3 güçlü üniversite olarak hareket ediyoruz. Uludağ üniversitemiz ile birlikte ortak hareket ve planlar yağıyoruz. Bu durumu da çok önemsiyoruz. Bunlarla birlikte Sorun Çözüm Pazarını önemsiyoruz. Devam eden projeler var. Doğal olarak problemlerle de karşılaşıyoruz. Bu problemleri çözmeye odaklanıyoruz. Sorun Çözüm Pazarına diğer sektörlerimizle devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Naci Çağlar, konuşmasına şu şekilde devam etti; 

21 + 1 Üniversitemiz ile birlikte kariyer çalışması yaptık bu çok verimli geçen toplantı devam edecek. Lisansüstü eğitim çalışması yaptık .

Gözden kaçırmayın

Bursa'da ekmeğe gizli zam!

Başarılar kısmına geçersek; Bir çok ülkeden paydaşlarımız var birlikte hareket ediyoruz. Üniversitemizin ilk uluslararası patent tescilini aldık. Bir çok alanda patent aldık. Toplamda 27 projenin ikisini biz almış olduk. TÜBİTAK üzerinde bir önceki yıla göre aldığımız destekleme projeleri iki katı artışla devam ediyoruz. Bir çok üniversitemizle birlikte ortak projeler yapıyoruz. 

Hedeflerimize gelirsek; üniversitemizde robotik ve akıllı sistemlerle ilgili çalışmalar başlattık. Yazılım geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz üniversitemizi robotik anlamda geliştirmek ve bu alanda öne çıkarmayı hedefliyoruz. Kalite süreçleri devam ediyor. BTÜ’nün tam akreditasyon edilmiş bir üniversite olması yolunda çalışıyoruz. 

Avrupa Üniversiteleri Birliği üyesi olmak istiyoruz. Biz bu yılın başında başvuru gerçekleştirdik. Oradan da olumlu sonuç bekliyoruz. Ülkemizde teknik üniversite olarak 11 üniversite var. 11 üniversite rektörümüzü 24 Mayıs’ta misafirimiz olacak.  Ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Güçlü bir işbirliğimiz var. Bunu daha da güçlendirmek istiyoruz.

Balkanlar’da Bursa Teknik Üniversitesi 

Balkanlar’da Bursa Teknik Üniversitesi açmak istiyoruz. Bursa’nın önemli bir nüfusunun balkan göçmeni olduğunu biliyoruz. Balkanlar’da bir üniversite açmak bize yakışır. Bu anlamda istişarelerde bulunduk. Şu anda ülkeye karar vermedik ama çalışma yürütüyoruz. yakında ismini ilan ederiz. Muhtemelen yapay zeka ağırlıklı bölümler açarız. Bu bizim en öncelikli hedeflerimizden biridir. Hem bizi hem devlet başkanlarını ilgilendiren süreçler var. 

7/24 öğrencinin kampüste aktif olmasını istiyoruz. Bu anlamda öğrencilerin ve personelin nitelikli vakit geçireceğiz kafe oluşturduk. Yaşayan kampüs hedefimiz de var.

BTÜ Vakfı kurmak istiyoruz. Bu da bir sonraki hedefimiz. Bursa TEKNOPARK’ımızın kapasitesini arttırmak istiyoruz.

Abone Ol