Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı için elde edilen tarihi bir fırsat ve dönemin elbirliğiyle değerlendirilmesi için 17 ilçe belediyesine yazı gönderdi.

Dün…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla Bursa’nın yeni yıla ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ olarak girecek olmasının tanıtıldığı davetliler arasındaydık.

Ersoy’un vurguladığı gibi;
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 2018 yılından beri arzu ettiği ve ısrarla sürecini yürüttüğü hedefe varılmış oluyordu.
Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın “Bursa’ya yakışacak”  olarak nitelediği ayrıcalıklı; özel konum, devletin başlıca 3 kurumunun logoları altında tanıtılırken; devlet ve hükümet politikasıyla eylem planına taşınmış bulunuyor.

Başkan Aktaş, farklı alan ve başlıklar altındaki organizasyonların gerçekleştirileceği uzun soluklu 2022 yılının önemi için “Amacımız dünya çapında markalaşmak ve Türk dünyası gelenek ve göreneklerini tüm dünyaya tanıtmak.” diyor.
Elbette ki…

Yerelden evrensele anlayışı ve hedeflerinin güçlü misyon ve mimarı durumundaki Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) da, güçlü sesi olacak.

Bakan Ersoy ve Başkan Aktaş’ın konuşmalarında, dikkati çeken önemli detaylar ve mesajlar vardı.
‘Türk Dünyası Başkentliği’ ve süreci için..
Hükümet olarak…
Bursa’nın yanında ve seferber olduklarını belirten Ersoy, sonraki adımın, ‘Avrupa Kültür Başkentliği’ olacağını söylüyordu.
Ersoy, üzerine basa basa ve tekrarlarla Bursa’yı en iyi şekilde dünyaya tanıtabilme fırsatından söz ediyor, itici güç olacaklarını gündeme taşıyordu.
Bu açıdan…
Ersoy, nakdi destek açısından değerlendirilmemeleri ve böyle bir ölçütlendirmeye alınmamalarını istiyordu.
Açıklık getirerek…

Yerel kamuoyu ve medyasına seslenen Ersoy, “Ülkemiz ve değerlerimizin tanıtımı açısından, önemli deneyime ulaştık. Böyle deneyimle, bakanlık kadrolarımız ve başta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası başta olmak üzere, sanatçılarımızla Bursa’nın yanındayız, emrindeyiz. ” şeklinde konuşuyordu.
Ersoy, 2022 yılının özel konumu ve anlamı nedeniyle Bursa’da planlı restorasyon çalışmalarını tamamlamış olacaklarını da vurguluyordu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak;
Bursa’da;

Tüm yerel yönetim kurumlarına yönelik olan, ama Bursa kamuoyu tarafından da bilinmesi istenen bir husus da vurgulandı.
Başkan Aktaş, “Türk Dünyası Kültür Başkenti; Bursa Büyükşehir Belediyesi olmuyor, Bursa oluyor.” saptamasında bulunuyor.
Sözlerinin devamıyla;
‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ sürecine katılımcılığın sağlanabilmesi açısından, 17 ilçe belediyesine yazı gönderildiğine işaret ediliyor.
Bursa’nın uluslararası etkin tanıtımı için ‘Bursa’nın tüm belediyelerince, fırsatın değerlendirilmesi’ açısından çağrısı yapılıyor.
Bu sözler;
AK Parti, CHP ve MHP’li belediye başkanı ayrımı olmaksızın, ilçe belediyelerinden ortak sorumluluk ve aktif katılımcılık beklentisini oluşturuyor.
Başkentliğin sürecinde…
Türk Cumhuriyetleri’nin kültür bakanlarının katılımıyla yeni yılın ilk ayındaki ev sahipliği ve Mart’taki ‘Nevruz’, gövde gösterisine dönüşecek.

Bursa’ya ulaşabilmenin daha da önem taşıyacağı ‘Türk Dünyası Kültür Başkentliği’ yılına sayılı günler kala, bu hususta dün önemli bir yeni gelişme yaşandı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İstanbul ile Bursa arasındaki feribot seferlerinin yeni yılla durdurma kararını iptal ettiğini, seferlerin süreceğini duyurdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden kiralık feribotların bu durumuna dayalı bir ihtilaf iddiası da ortaya atılmıştı.
Bu sütunlarda…

Meseleyi kaleme aldığımızda;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın devreye girmesi gerektiğini vurgulamıştık ve böyle bir durumun gerçekleştiğini; seferlerin sürebilmesini sağlayacak gelişme kaydedildiğini öğrendik.
Bu arada…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa’nın ‘turizm’ değerlerinden, Uludağ için de önemli açıklaması oldu.
‘Uludağ Alan Yönetimi Başkanlığı’ ilanına ilişkin yasa taslağının, 2022’de, ilk ay kurumların görüşüne gönderilmesinin ve ilk aylarda da yürürlüğe alınmasının planlandığı açıklandı.