Bursa iş dünyasının yakından takip ettiği BTSO seçimlerinde meclis aritmetiğine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Nilüfer İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan oy sayımının ardından hazırlanan ıslak imzalı tutanak BTSO’ya gönderildi.
Tutanakta yer alan dağılıma göre, Özer Matlı 79 meclis üyesiyle en yüksek sayıya ulaşırken, İbrahim Burkay cephesinde 72 meclis üyesi yer aldı.
Böylece 159 üyeden oluşan BTSO Meclisi’ndeki dağılım 79 Matlı, 72 Burkay ve 8 beyaz lise şeklinde oluştu.
Toplam sayı ise değişmedi:
Özer Matlı: 79
İbrahim Burkay: 72
Bağımsız: 8
Toplam: 159 meclis üyesi
BTSO’da 1 Ekim’de gerçekleştirilen ilk aşamada 70 meslek komitesi üzerinden 159 meclis üyesi belirlendi. Seçim sürecinin ikinci aşamasında ise yeni meclis üyeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim organlarının belirlenmesi için sandık başına gidecek. Daha önce yayımlanan seçim takviminde bu oylamanın 8 Ekim’de yapılacağı açıklanmıştı. Bursa Var
BAŞKANLIK SEÇİMİNDE 11 BAĞIMSIZ ÜYE DİKKAT ÇEKİYOR
Ortaya çıkan 79-72-8’lik meclis dağılımı, başkanlık seçimi öncesinde beyaz listedeki 8 meclis üyesini de önemli bir konuma taşıdı. Meclis üyeleri yapılacak oylamada BTSO’nun yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim Kurulu üyelerini belirleyecek.
Böylece seçimlerin ilk gününden bu yana kamuoyuna yansıyan farklı meclis üyesi rakamlarının ardından, Nilüfer İlçe Seçim Kurulu’nun BTSO’ya gönderdiği ıslak imzalı tutanakta son dağılım Matlı 79, Burkay 72 ve beyaz liste 8 olarak yer aldı.
Öte yandan seçim sonrası beyaz listeden 2 üye Özer Matlı'ya oy vereceğini açıkladı.





