Daha önce TikTok ve Snapchat'e ait özellikleri platforma entegre etmesi ile gündeme gelen Facebook'un son dönemde hedefinde Tinder var. 

Sosyal medya devinin Tinder‘a rakip olarak geliştirdiği çöpçatanlık servisi Facebook  Dating geçtiğimiz yıl ABD'de kullanıma girmişti. 



İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Facebook Dating sonunda Avrupa'ya da açıldı. Özellik Avrupa'daki 32 ülkede daha kullanıma sunuldu. 

Peki Facebook Dating nasıl çalışıyor? Dating  servisinde ilk olarak her şey ana profillerden ayrı tutuluyor. Başka bir deyişle çöpçatanlık uygulamasını kullanırken ana profilinizi kullanmak zorunda değilsiniz. 

Facebook Dating'i kullanan kişiler sadece isimlerinin olduğu yeni profiller oluşturuyor ve aynı işlemi yapan diğer kullanıcıları görebiliyor. 



Facebook'un bünyesinde bulunan birbaşka sosyal medya platformu olan Instagram ile de entegre olabilen uygulama, arkadaş listenizdeki kişilerle sizi eşleştirmiyor. 

Ancak platformda yer alan 'Secret Crush' isimli özellik kullanıcılara 8 farklı Facebook ya da Instagram arkadaşını seçme imkanı veriyor. 

Bu kişiler sizin onları seçtiğinizi kesinlikle görmüyor. Eğer onlar da sizi seçerse Facebook bu iki kullanıcıya durumu haber veren bir mesaj gönderiyor. 



Facebook söz konusu uygulamayı ilk olarak 2018 yılında California’nın San Jose şehrinde düzenlenen F8 geliştiriciler konferansında duyurmuştu. 

Bir yıl sonra ABD'de kullanıma giren özelliğin Sevgililer Günü'nde Avrupa'ya açılması planlanmış ama AB regülasyonları nedeniyle bu plan ertelenmişti.