Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında inceleme başlattı.

İnceleme kapsamında Yargıtay Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani iddianamesinin ekleri ile birlikte gönderilmesini istedi.

Başsavcılık 9 HDP'li vekil hakkında düzenlenen fezlekenin de gönderilmesi talep etti. 

Başsavcılık kaynakları tüm siyasi partilerin faaliyetlerinin takip edildiğini vurgulayarak, söz konusu belgelerin rutin inceleme kapsamında talep edildiğini bildirdi.

Başsavcılığın incelemesi sonucu HDP’nin 'terör eylemlerinin odağı' olduğu tespit edilirse, kapatma davası açılması da gündeme gelebilecek.

BAHÇELİ: HDP'NİN KAPATILMASI ŞARTTIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün TBMM’de yaptığı grup toplantısında şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Başsavcılık, HDP'nin faaliyetlerinin terör eylemlerinin odağı haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek, iddianame Anayasa Mahkemesi'ne sunulacaktır. AYM, HDP'nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse ki başka seçenek yoktur, HDP diye bir partiden söz etmek artık mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir."