Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılandıkları davanın 2. duruşması bugün görüldü. Duruşmada savcılık mütalaası sunuldu. Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla ayrı ayrı 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın, konuk oldukları bir televizyon programında yaptıkları konuşmada, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılanmalarına 2020'nin aralık ayında başlanmıştı. 

Savunmasını yapan sanık Metin Akpınar, şunları söylemişti:

"Ben kimliğim, bilgi birikimim ve karakterimle Metin Akpınar olarak 80 yaşıma kadar geldim. Bunun 60 senesi de en az toplumun rahatına ayrılmıştır. Söz konusu programda bunlara dair, bilgimi, düşüncemi, kanaatlerimi söyledim. Silah altında zorla söylemedim. Orada Sayın Cumhurbaşkanımız net ismiyle bir hedef gösterilmemiştir. Programda söylediğim sözler baskı altında olmadan, özgür irademle söylediğim sözlerdir. Gençliğimden itibaren yaşamımı sanata adadım. Bu programda da sanattan bahsettim. Ayrıca demokrasiden ve demokrasiye bizi götüren aşamalardan bahsettim. Doğrudan Cumhurbaşkanı'na yönelik, onu hedef alan bir söz söylemedim. Beraatime karar verilmesini talep ederim."