Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. MSB, saldırıda 1 askerin şehit, 2 askerin de yaralandığını ifade etti. Bakanlık, şehit olan Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe olduğunu bildirdi. 

MSB’den yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde bir üs bölgemize terör örgütü tarafından güdümlü tanksavar silahı ile yapılan saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye tahliye edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi. 

AMASYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Amasya Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve beraberindekiler, 22 yaşındaki Gökçe'nin şehadet haberini, Hacılar Meydanı Mahallesi'nde oturan anne Semra, baba Cemalettin Gökçe'ye verdi.

Amasya Belediyesi ekiplerince şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehidin bekar ve 2 kardeşinin olduğu öğrenildi