İstanbul Sefaköy'de 21 Temmuz Pazar akşamı yaşanan kazada, makas atarak ilerleyen iki otomobil önce çarpıştı, ardından ise otobüs durağında bekleyenlerin arasına daldı.

4 KİŞİ HAYATA TUTUNDU

Feci kazada 8 kişi yaralanırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Begüm Kartal'ın,  23 Temmuz'da beyin ölümü gerçekleşti. Tek çocukları Begüm Kartal'ın ölümü ile büyük bir yıkım yaşayan baba Haluk ile anne Melek Kartal, aldıkları bir kararla kızlarının organlarını bağışladı. Bursa'dan ünivirseti eğitimi için İstanbul'a giden Begüm'ün bağışlanan organları sayesinde 4 kişi hayata tutuldu.

22 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir önceki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, kaza tespit ve otopsi tutanakları ile adli tıp kurumundan gelen raporun içeriğini dikkate alarak sanığın "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıl 7 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 
 



8 EYLÜL KARAR GÜNÜ

Sanık sürücünün tutukluluk hali devam ederken, son duruşma 8 Eylül Salı günü görülecek. Mahkemenin kararını açıklamasının beklendiği duruşma öncesi, talihsiz Begüm Kartal'ın ailesi de harekete geçti.
 



BEGÜM'ÜN AİLESİ ADALET İSTİYOR

Kızlarının acısını yaşayan Kartal ailesi, arkadaşları ve sevenleri olayın başından beri kaza değil cinayet olduğunu belirterek, hukuk mücadelelerini sürdürüyor. Karar duruşması öncesi Begüm'ün ailesi 4 Eylül ile 8 Eylül tarihleri arasında sosyal medya üzerinden #BegümiçinAdalet hareketi başlattı. 

Trafik cinayetlerinin önüne geçmek için başlatılan kampanya ile ilgili acılı ailenin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Sevgili dostlarımız, destekleyenlerimiz, Türkiye'nin kanaat önderleri; 

Sizlerin de bildiği gibi sevgili kızımız Begüm Kartal 21 Temmuz 2019 tarihinde bir trafik cinayeti kurbanı olarak hayatının baharında bizden koparıldı. Bu süreçten sonra gereken tüm hukuki yollara başvurarak adaletin yerine gelmesi adına mücadelemize tüm gücümüzle devam ettik. #BegümiçinAdalet hareketi altında sesimizi, mücadelemizi, adalet arayışımızı, ulaşabildiğimiz tüm medya kanallarından ve sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştık.  Sizler bu süreçte bizi yalnız bırakmadınız, destek mesajlarınızla, paylaşımlarınızla, yorumlarınızla, sadece bize güç vermekle kalmadınız, adalet arayışımızda bizim başaramayacağımız kadar insana ulaşarak sesimizin duyulmasına büyük bir katkıda bulundunuz. Biz bu süreçte bu mücadelemizin, tüm adalet arayışı içerisinde olan insanlar için de bir umut olduğunu, mahkemede verilecek doğru kararın adalete inanan herkesin içini rahatlatacağını gördük.

1 seneyi aşan bir süredir devam eden hukuk mücadelemizin artık sonuna gelmiş bulunuyoruz. 8 Eylül Salı günü, saat 11:30'da Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan karar duruşmasında adaletin hepimiz için doğru şekilde yerini bulmasını bekliyoruz. 4 Eylül ile 8 Eylül arasında #BegümiçinAdalet hashtagi ve aşağıda paylaştığımız görsellerle paylaşımlarınızı yaparak adaletin yerine gelmesi için sizden son bir kere destek vermenizi rica ediyoruz. 

Vereceğiniz destek için şimdiden sizlere teşekkür ediyoruz.

Begüm Kartal'ın Ailesi"

Sosyal medya üzerinden paylaşılması istenen mesajlar ise şunlar;

#BegümiçinAdalet

Begüm,19 yaşında bir trafik cinayeti kurbanı olarak bizden koparıldı.

8 Eylül'de mahkeminin vereceği kararla adaletin yerine gelmesini umuyoruz. Hiçbir ailenin böyle bir acıyı bir daha yaşamamasını diliyoruz.

-------------------

#BegümiçinAdalet

Karar davası 8 Eylül'de Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde.

Adalet yerini bulsun, kimse benzer acılar yaşamasın...

#BegümiçinAdalet

8 Eylül'de Adalet yerini bulsun

Trafik cinayetleri cezasız kalmasın, başka canlar yanmasın.

----------------------

8 Eylül Saat 11:30

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi

----------------------

#BegümiçinAdalet

Karar davası 8 Eylül'de Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde.

Adalet yerini bulsun,

Trafik cinayetleri son bulsun...

----------------------

#BegümiçinAdalet

Adalet yerini bulsun,

Trafik cinayetleri cezasız kalmasın...

----------------------

Karar Davası

8 Eylül Saat 11:30

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi