Ankara’da evinde bornoz kuşağı ile kapıya asılmış bir şekilde bulunan Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in ölümünde baş şüpheli Ümitcan Uygun, bu sefer uyuşturucu kullandığı görüntüleri sosyla medyadan yayınladı. Görüntülerin ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümitcan Uygun ve yanında bulunan T.K'nın yakalanması için talimatı verdi.

BABASI İLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından başlatılan çalışma sonucunda Ümitcan Uygun, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek' suçundan yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçmaya çalışırken yakalanan Uygun, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun ile görüntülerdeki kadın da gözaltına alındı.

Uygun hakkında uyuşturucuyu özendirmek suçundan işlem yapılacağı öğrenildi

 GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

Ümitcan Uygun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında uyuşturucu kullandı. Sosyal medyada gündem olan görüntüler kısa sürede büyük tepki topladı. Kullanıcılar, "Ümitcan Uygun kim tarafından neden korunuyor?", "Ümitcan Uygun neden tutuklanmıyor?" şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Görüntülerde uyuşturucuyu bir kadının elinden içtiği görülen Ümitcan Uygun, daha önce de uyuşturucu kullandığını, ilk kez bu yöntemle uyuşturucu kullandığını söylüyor.