Barış Pınarı Harekatı kapsamında 10 Mart 2020'de Elazığ’dan Suriye’nin Afrin bölgesine uğurlanan ve görevlerini başarıyla tamamlayarak taburlarına dönen 200’den fazla Jandarma Özel Harekat (JÖH) mensubu, vatanlarına ve sevdiklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.


Barış Pınarı Harekatı'na katılmak üzere 10 Mart 2020'de Elazığ’dan Suriye’ye uğurlanan 200’den fazla Jandarma Özel Harekat mensubu, görevlerini başarıyla tamamlayarak 6 ay sonra Elazığ’a döndü. İstiklal Marşı'nın ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda görevlerini tamamlayan askerler ailelerine kavuştu.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Kovancılar JÖH Tabur Komutanlığına gelen Barış Pınarı kahramanlarını Elazığ Valisi Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Kovancılar Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, aileleri ve silah arkadaşları karşıladı. Jandarma Özel Harekat mensupları aileleri ve yakınlarına sarılarak özlem giderirken mutlulukları gözlerine yansıdı.

''Bizler vatanımızı. bayrağımızın dalgalandığı her yer olarak belirlemişiz''
Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, ''Bugün burada huzurlu ve güvenli bir şekilde görev yapabiliyorsak bunlar tamamen sizlerin kahramanlığı sayesindedir. Bizler vatanımızı, bayrağımızın dalgalandığı her yer olarak belirlemişiz.

Bunun en güzel örneğini sizler Suriye’de kahramanca savaşarak, kahramanca vatanımızı koruyarak. ülkemize namahrem eli değmesin diye yapmış olduğunuz operasyonlar ve kahramanlıklarla en iyi şekilde gösterdiniz. Ben bu yüzden sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza ve burada bekleyen eşlerinize ve çocuklarınıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizler gibi aziz ve kahraman vatan evladı yetiştirdikleri için kendilerine bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Vatanınıza hoş geldiniz'' dedi.