Hafta sonu market, bakkal, manav gibi işletmeler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 7'nci haftasında. 56 saatlik kısıtlama cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak.

Bugün akşam 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 18 Ocak Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek.

Muaf tutulan alanlar

Üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri ile sağlık, tarım ve hayvancılık faaliyetleri kısıtlamadan muaf. Ayrıca fırın, market, bakkal, manav, kasap, balıkçı, çiçekçi ve kuru yemişçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olacak. Lokanta ve restoranlar saat 24.00'e kadar sadece evlere servis yapabilecek. İhtiyaçlar yürüme mesafesindeki işletmelerden karşılanabilecek. Bu izin 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakiler için geçerli değil.

Ayrıca akşam saatlerinde yayınlanan ek genelgeye göre istisna kapsamı genişletildi.

Buna göre; araç muayene istasyonlarında çalışan personel ile araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde muaf olacak. Zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavlarında görev alan komisyon görevlileri, usta öğreticiler ve bu sınavlara girecek kursiyerler hafa sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakMilli Eğitim Bakanlığı EBA LİSE TV MTAL ve EBA platformunda yayınlanmak üzere uzaktan eğitim video çekimi, kurgu ve montaj faaliyetlerinde görevli personel sokağa çıkma kısıtlamalarında istisna kapsamına alındı.

Bilet ve rezervasyon kodu aranacak Hafta sonu şehirler arası seyahat kısıtlaması yok. Otobüs, tren, uçak ya da gemiyle yolculuk yapacaklar, bilet ve rezervasyon kodunu göstererek sokağa çıkabilecek.

Özel araçla şehirler arası seyahat ise izin belgesiyle yapılabilecek.