GÜLİN ÖZDEMİR / SOSYAL TV

Bursa'da kamyonet kasasında tehlikeli halay Bursa'da kamyonet kasasında tehlikeli halay

Artvin ve Erzurum’un önemli damak lezzetlerinden biri olan Cağ Kebap, tadından çok hangi yöreye ait olduğu tartışması bitmek bilmiyor. Peki Cağ kebabı Artvin'in mi Erzurum'un mu? ARSİYAD Başkanı Bahadır Manasoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

ARSİYAD Başkanı Bahadır Manasoğlu, “Aslında adı cağ döner değil cağ kebap. Döner ismi Bursa’da söylenmeye başlanmıştı. Bizim ilimizde, köylerimizde kebap tası yapılır. Büyük bir tepsinin üzerine önce soğanı keserler sonra döneri getirirler. Suyunu soğana emdirirler. Ondan sonra bazen insan fazla yiyemediği için et kalırmış. Eve götürebilmek için bildiğimiz çalı çırpıda şişler yapılırmış. Çağ dönerin hikayesi bu. Artvin’in Yusufeli’nin ya da Erzurum’un mevzusu yıllardır konuşuluyor. Şunu belirteyim ki Erzurum’da cağ döneri gayet güzel yapıyor. Biz öğrenciliğimizde Yusufeli’nden Erzurum’a giderken cağ kebap yemeden gitmezdik. Bu yıllardır konu oldu ama bizimkiler biraz daha uyanık çıktı. 2 sene önce Yusufelililer, patenti Yusufeli döner olarak aldı. Lezzetli yapsınlar da kim yaparsa yapsın” şeklinde konuştu.